• September 3, 2015

Melvita Prosun Autobronzat Review // EN & SLO

ENG

You all probably know my love for self-tanning products and this summer I decided to try out another one. I love laying in the sun and getting my tan ˝the natural way˝, however we all know that the sun does a lot of damage to our skin and for me personally it´s just not worth it. So self-tanning products are the next best thing. I have tried a lot of them and for now I can put them in a couple of categories. If you are new at it, maybe try a gradual self-tanning product like the Paula´s choice (REVIEW) or something from KIKO, like their self-tanning cream, however if you want something that will make you instantly tan (and slightly more orange-y) try something from Sun Dance, you can get their products in a local DM shop for a couple of Euros (truly the cheapest self-tanning products I have tried so far). Alverde also has a great product you can get at an affordable price. I would recommend you stay away from Gariner products since they do have more of an orange-y undertone that can show up if you are not careful with the application.

This time I tried out Melvita´s Prosun Autobronzat. If you want to know what I think, keep on reading.

The first thing I would like to point out with this gel-like cream is the beautiful vanilla-like smell it carries. Self-tanning product usually don´t have the nicest smell in the world and I am not saying Melvita´s is completely like covering yourself in vanilla, you will still smell that self-tanning stench, however the vanilla definitely over-powers it and the stench becomes almost unnoticeable.
The second thing is the cream sinks into your skin incredibly fast compared to other self-tanning products. If you are in a hurry this is definitely the product you want to use since it will not leave you looking like a grease ball, however it will leave your skin incredibly moisturized and soft to touch.
The product offers a natural looking tan (as natural as a self-tanning product can do) and if you use a self-tanning mitt (my favorite is from KIKO) you are sure to get away streak free.
It does not offer you an extreme tan look within hours and thus I would recommend it to someone who wants to start out slow and is satisfied with just a shade or two darker complexion within the first use. If you want to prolong the look of your tan skin you got this summer you should definitely use this product in the fall since it extenuates the tan without making you look like you just bathed in a tub full of orange juice (like those Gariner products do).
The product is organic and the company itself is very proud to say they do not believe in testing on animals. It is 99% made out of natural ingredients and it carries an ECOCERT Greenlife certificate.

You can get the product HERE.
Have you tried any self-tanning products before? Which is your favorite?

SLO
Do sedaj ste verjetno že spoznale, da sama obožujem izdelke za samoporjavitev, to poletje pa sem se odločila preizkusiti še enega. Obožujem praženje na soncu in pridobivanje barve ˝na naraven način˝, vendar pa, ker vsi poznamo nevarnosti, ki jih tako početje prinaša naši koži, zame le to ni vredno tistih nekaj mesecev temne polti. Zato so samoporjavitveni izdelki najboljša alternativa. Do sedaj sem jih preizkusila že kar nekaj in lahko bi jih dala v nekaj kategorij. Če se s takšnimi izdelki šele spoznavaš, preizkusi kakšen izdelek za postopno samoporjavitev, kot je Paula´s Choice (OCENA) ali pa kakšen izdelek znamke KIKO, kot je njihova samoporjavitvena krema. Če pa si želiš nekaj, kar ti bo temno polt pričaralo v nekaj urah (obenem pa dodalo tudi malenkost oranžnega pridiha) preizkusi kakšen izdelek podjetja Sun Dance, katerega lahko najdeš v bližnji DM prodajalni za le nekaj evrov (zares cenovno najbolj dostopni samoporjavitveni izdelki, katere sem do sedaj preizkusila). Tudi pri Alverde se lahko najde izdelek, po razmeroma prijazni ceni. Priporočam ti, da se držiš stran od Gariner izdelkov, saj imajo kar izrazit oranžen podton, katerega se lahko kar hitro zazna če nisi dovolj pozorna ob nanašanju.

Tokrat sem preizkusila Melvitin Prosun Autobronzat. Če te zanima moje mnenje, beri dalje.

Prva stvar, katero bi rada poudarila pri tej gel/kremici je prelep vonj po vaniliji, ki ga ima. Izdelki za samoporjavitev po navadi nimajo najlepšega vonja na svetu in ne trdim, da je Melvitin izdelek popolnoma brez le tega, še vedno se bo malenkostno čutilo neprijeten vonj, vendar pa je pri tem izdelku vonj vanilije tako močen, da neprijetnega vonja skorajda ni opaziti.
Druga presenetljiva stvar je, da se izdelek v kožo vpije neverjetno hitro v prijerjavi z drugimi samoporjavitvenimi izdelki. Če se ti mudi je to definitivno izdelek po katerem ti priporočam da poseži, saj na tvoji koži ne bo pustil mastnih sledi, kožo pa bo prijetno navlažil in pustil neverjetno gladko.
Izdelek ponuje videz naravno zagorele polti (kolikor se to z izdelkom za samoporjavitev lahko doseže) če pa si pri uporabi pomagaš še z rokavico za samoporjavitev (moja najbljuša je tista od KIKO-ta) pa je nanos brez vidnih linij zagotovljen.
Izdelek ne ponuja neverjetno temne polti v nekaj urah in zato bi ga priporočala nekomu, ki hoče s samoporjavitvijo začeti postopoma in ne bo razočaran, če bo polt s prvim nanosom le en ali dva odtenka temnejša. Če si želiš videz temne polti, ki si ga pridobila med poletjem podaljšati ti priporočam uporabo tega izdelka tudi v jeseni saj zares lepo poudari temnejšo polt obenem pa na koži ne pusti videza, kot da bi se kopala v kadi polni pomarančnega soka (kot to naredijo Garnier izdelki).
Izdelek je bio in podjetje se lahko pohvali z dejstvom, da ne verjamejo v testiranje na živalih. Izdelek je narejen iz 99% naravnih sestavim obenem pa si je prislužil ECOCERT Greenlife certifikat.

Dobiš ga lahko TUKAJ.
Si sama že preizkusila kakšen samoporjavitveni izdelek? Kateri je tvoj najljubši?

6 Comments

  • Oh Melvita je ena taka moja skrita ljubezen, mi res odgovarjajo njihove stvari. Sicer tega izdelka nisem probala, je pa bil precej pohvaljen, jst sem ena takih, ki ima na drugih ful rada lepo zagorelo polt in se mi zdi res lepa, a sama bežim pred soncem, kaj pa vem nekam težko prenašam vročino. Pišuka staram se;)hahahah. Drgače pa imam med letom vedno kje kako samoporjavitveno kremo, sploh kako od Dm-a, ki jo kdaj pa kdaj primešam navadnemu mleku za telo, pozimi sem precej svetla, sploh v obraz in pole paše dobit na hitro malo barve:)

  • Porjavitveno kremo sem uporabila samo enkrat v življenju – pred maturantskim plesom. Zdaj sem se pa že sprijaznila, da sem bela, tako da se ne sekirampreveč. Predvsem jih ne maram uporabljati zaradi vonja, ker mi grozno smrdi + imam tako kožo na dekolteju, da se mi takoj naslednji dan naredijo rjave pikice – kot da bi se mi krema "vsedla" v pore. In izgledam umazana =P Čeprav se tale Melvitina sliši zanimivo in morda jo preizkusim kdaj pozimi, ko so puliji na sporedu 😉
    Xoxo, Nyx

  • Ja, tudi meni so vedno bolj všeč, pa še zaposleni so takooo prijazni!!! 🙂 Sama pa kar lahko prenašam vročino in sem kakšnih 5 let nazaj tudi občasno obiskovala solarije ampak se mi zdi, da ko se končno nekoliko podučiš o nevarnostih ti tista temna polt nekaj mesecev zares ni vredna dolgotrajnih posledic..Ja, tista od DM-a je res super za takšno ceno 🙂 Jaz pa obožujem videz temnih nog in svetlih kratkih hlač ali oblekic..tudi v obraz sem raje nekoliko temnejša, ker osebno mislim, da mi svetla polt nekako ne sede (na slikah že, v živo pa izgledam kot mrtvec :D) 🙂

  • Ja, jaz jo tudi vedno bolj po redko ampak še vedno imam obdobja, ko si želim biti temna in takrat sem zelo hvaležna, da jih imam nekaj nabranih doma 🙂 Ja, kremice znajo res smrdeti ampak sama to dilemo rešim tudi tako, da vzamem kakšen zares dišeč losjon za telo in z njim zmešam kremico pa ta kar precej prekrije vonj..potem pa to ponavljam nekaj dni, ker seveda izdelek nekoliko izgubi na pigmentiranosti, če ga mešaš 🙂 Uff..si poskusila s pilingom pred nanosom? Sama za piling dekolteja velikokrat uporabim kar Sorayin piling za obraz pa super poskrbi za vse pikice in nikoli nimam neenakomernega nanosa samoporjavitvenih izdelkov 🙂 Hehe no, če jo boš, sporoči mnenje 🙂
    XoXo.

  • 😉 hvala enkako, tut sama zgledam kot mrtva, če sem brez barve, sploh pozimi..se ja sama sebe ustrašim:) ampak se da prezivet:), ti si na svojih fotkah tako lepa in tudi ce bi bla hudo bleda bibše vedn dobr zgledala:). P.s hvala za tvojo pohvalo na mojem blogu glede tistega posta o tem kak narediti slikice brez nekega znanja, joj tolko mi pomenijo take pohvale :)<3 in ti res iskrena hvala ker se kdaj ustaviš na mojem blogu, sama se na tvojem vedno znova in.znova<3

  • Hehe mislim, da tukaj spet pride v igro tudi to, da smo ženske same sebi največji kritik, saj znamo velikokrat tudi svojo podobo popačit v ogledalu..sama sem letošnje poletje najbolj bela, kar sem kdaj bila v tem letnem času pa mi že prav smešna moja podoba 😀 ooo hvala <3 Hehe pohvalo dam tam, kjer si to zasluži in tvoji posti si definitivno zaslužijo 🙂 Hehe ni problema in hvala tebi, tudi meni ogromno pomeni vsak komentar in obisk <3

Leave a Reply